sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Vihersmoothie

Yksi tämän hetken suosikeistani terveellisempien valintojen joukosta on vihersmoothie. Muutaman erehdyksen kautta siitä on tullut myös vähäkalorisempi kuin ensimmäiset kokeiluni. Se on hyvä lisä aamupalaan tai välipalaan. Vihannekset juotavassa muodossa, tykkään. 

Vihersmoothieta tehdessä on hyvä laskea kalorit, jottei päivän kalorimäärää tule juotua. Enkä nyt tarkoita, että kaikki ainekset pitäisi punnita tai laskea jokainen mehutippa tai marja, joka sinne blenderiin menee, ei. Noin arvio vihersmoothien kalorimäärästä on kuitenkin hyvä olla mielessä, ettei käy niin kuin minulle tehdessäni ensimmäisiä vihersmoothieita. Niiden kalorimäärä huiteli, jossain 500-1000 kalorin tietämillä. Eli avokado, banaani ja tuoremehut ovat petollisia. Avokado sisältää 198 kcal/100g, banaani 87 kcal/100g ja appelsiinituoremehu 45 kcal/100 ml. Täältä voi helposti kurkata kaloritietoja http://www.fineli.fi/index.php?lang=fi 

Pääasiallisesti smoothieni koostuu kurkusta, lehtikaalista, salaatista, pinaatista, spiruliina jauheesta, mehutiivisteestä, vedestä ja tyrnimarjoista. Näiden joukkoon sitten fiiliksen mukaan menee joskus kiiviä, avokadoa, banaania, viinirypäleitä tai mangoa. Ainekset blenderiin ja juoma on valmis.

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/12101833/?claim=dzfravmumpp">Follow my blog with Bloglovin</a>

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti