maanantai 14. huhtikuuta 2014

Maanantai, päivistä pahin?

Maanantai, arjen aloitus, masentava, ikävä päivä. Päivä, jolloin tuntuu, että mikään ei onnistu. Karvisenkin mottona tutuksi tullut: I hate Mondays -lausahdus pyörii usein itsellänikin mielessä ja olen sanonut sen monesti myös ääneen.

Kuva internetistä

 Onko kyseessä oma asenne tuota arjen aloitusta kohtaan, vai onko maanantaissa jotain "mystistä". Vuorotyötä tekevänä olen toisinaan myös viikonloppuisin töissä, joten maanantai saattaa hyvinkin olla vapaapäivä ja aamulla herättyään ei tiedosta, että on maanantai. Tästä huolimatta, jotkut asiat vaan eivät onnistu ja joidenkin asioiden hoitaminen on äärimmäisen hankalaa. Ehkä sama asia tuntuisi toisena päivänä yhtä hankalalta tai sitten se olisi toisena päivänä helpompaa. Mene ja tiedä.

Terveellisten elämäntapojen tavoittelussa olen alkanut kiinnittää huomiota myös omiin ajatuksiini ja asenteisiini. Pilatako päivänsä asioilla, jotka maanantaina eivät suju vai hyväksyä se, että kaikki asiat eivät aina vain mene sujuvasti? Kyllä ne sitten joku toinen päivä sujuvat -ajatusta olen pyrkinyt tuomaan arkeeni. Tässä ajattelutavassa on vielä opettelemista, koska ensimmäinen reaktio asioihin on aina yltiönegatiivinen ja siitä sitten pikkuhiljaa sisäinen ääni yrittää puhuu asian jollain lailla positiiviseksi. Välillä tekisi mieli sanoa yksinkertaisesti I hate Mondays ja jäädä sitten sohvannurkkaan lojumaan.

Maanantain pelastukseni onkin ollut illan zumba-tunti, viimeistään siellä saa negatiiviset ajatukset pois päästä ja voi hyvillä mielin aloittaa uuden viikon. 

Mukavaa alkanutta viikkoa! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti