perjantai 30. toukokuuta 2014

Melkein teehullu

Ennen tuli juotua kahvia melkein 10 kuppia päivässä. Nykyään kahvin juonti jää 1-2 kuppiin päivässä. Yksi kupillinen joka tapauksessa on juotava päivässä tai seurauksena on inha päänsärky, riippuvuus siihenkin siis olemassa. 

Ennen join kahvin maidolla ja sokerilla tai siis sokerin ja maidon kahvilla, siis silloin 10 kuppia päivässä aikaan. Nykyään aamukahvin joukkoon sujahtaa teelusikallinen kookosöljyä ja loraus maitoa. 

Ennen en juonut teetä. Hyvin harvoin iltaisin ja oikeastaan vain jos oli flunssainen olo tai olotila enteili flunssan tuloa niin silloin keitin kupposen teetä. 

Lapsena teetä juotiin niin, että kyytipoikana oli voilla voideltu näkkileipä, jota sitten uitettiin siellä lämpimässä teessä, nam. Ei se tee, vaan se lionnut näkkäri, jonka päällä ollut voi oli ihanasti sulanut. 

Nyt minusta on melkein tullut teehullu, huom. melkein. Eri teelajeja löytyy kaapistani vasta 5 (ja näitä on olemassa paaaaljooon enemmän). Haaveena olisi kyllä maistaa kaikkia Clipper-teemakuja. Nämä jos mitkä ovat nam x 10. Siis tee, joka maistuu siltä mitä siinä päällä lukee. 

Minun "teehyllystäni" löytyy:
Sleep easy-tee (sisältää rauhoittavia yrttejä)
Vihreä-tee (jossa aloe veraa ja sitruksen makua)
Sitruuna-inkivääri tee (tällä lähtee flunssa, jos ei muuten niin psykologisella vaikutuksella)
Detox-tee (joka maistuu ihanan makealle)
Lakritsi-tee (joka maistuu lakritsille, nam) 


Teetä tulee juotua enemmän syksyllä ja talvella, mutta kyllä se tänne Suomen kesäänkin sopii. Viime päivinä ainakin vesisateen piiskatessa ja tuulen tuivertaessa on tullut keitettyä kupponen jos toinenkin. Monet Clipperin mauista sopisivat varmasti myös jääteeksi, ainakin sitruuna-inkivääri tee voisi sellaisena toimia. Pitänee maistaa, kunhan ne helteet saapuvat uudelleen iloksemme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti