sunnuntai 18. syyskuuta 2016

Positiivista anarkiaa opiskelijan arkeen!Tampereen ammattikorkeakoulun Y-kampus järjestää vaihtelua opiskelijan arkeen erilaisilla tapahtumilla. Olen jo useamman vuoden ajan käynyt kuuntelemassa Nuoret Onnistujat - tapahtumaa, jossa nuoret yrittäjät ovat kertoneet oman "reseptinsä" menestykseen. Tilaisuudet ovat olleet inspiroivia ja menestyjien ajatuksia on tullut peilattua omaan elämään.  

Tällä kertaa puhujina olivat Kimpuren Kerttu ja Duudsoneitten HP. Kaksi erilaista menestystarinaa, mutta paljon yhtäläisyyksiä menestyjien ajatusmaailmassa oli kuultavissa. Tie menestykseen ei ole ollut pelkkää nousukiitoa ja onnen tunteita. Matkan varrelle on mahtunut epäonnistumisia, kivikoita ja uupumista. Nämä eivät kuitenkaan ole onnistujia pysäyttäneet vaan he ovat löytäneet keinot rämpiä läpi esteiden kohti unelmaa. Usko omaan tekemiseen ja intohimo omaa juttua kohtaan ovat olleet merkittävässä asemassa menestyksen takana. 

Menestys on vaatinut molemmilta riskien ottoa, paljon töitä ja pitkäjänteisyyttä. He ovat menneet eteenpäin tekemisen asenteella, tehneet mitä ovat halunneet eivätkä miettineet mitä muut ajattelevat heidän tekemisestään tai odottavat heidän tekevän. Molemmat ovat määrätietoisesti astelleet kohti unelmaansa ja matkan varrella unelmia on tullut lisää, ne ovat kasvaneet ja määrätietoiset askeleet ovat edelleen käynnissä kohti seuraavaa unelmaa. 

Yrittäjän matka ei kuitenkaan onnistu ihan täysin yksin vaan tärkeää on tukiverkon läsnäolo sekä verkostoituminen. Rohkea lähestyminen yhteistyötahoihin ja täydellä sydämellä asian eteenpäin vieminen ovat tuoneet molemmille kullan arvoisia kontakteja. Tärkeä tukiverkko yrittäjän maailmassa yhteistyötahojen lisäksi on tietenkin läheiset sekä paikka, jossa vaihtaa vapaalle ja rentoutua. Arjen pienistä tähtihetkistä nauttiminen ja hetkessä eläminen on tärkeää. 

Menestys ei tule yhdessä yössä ja matkalla on puskettava pelottavienkin asioiden läpi. Ajatuksissa ei saa antaa peloille valtaa vaan on mentävä määrätietoisesti eteenpäin ja uskottava itseensä. Pelko pois!, Mikään ei oo mahorotonta!, Pystyt ihan mihin vaan! ja Täydellä sydämellä! olivat lausahduksia,joita kuultiin menestyjien suusta. 

Itseään ja tekemisiään ei pidä ottaa liian vakavasti. Tarpeen tullen pitää pystyä nauramaan itselleen. Positiivisella asenteella eteenpäin niin menestys on taattu. Positiivinen anarkia-termi on Duudsoneiden ajatusmaailman kiteyttävä lausahdus, joka kuvaa jekkuilijoiden pehmeämmän puolen. 

Näiden menestystarinoiden ja ajatusten saattelemana on hyvä aloittaa oma ura tiimiyrittäjänä Motivessa

Tapahtuman jälkeen otettiin selfie HP:n kanssa sekä kuultiin vielä lisää HP:n positiivisesta anarkiasta. Melkoinen Duudsoni ja syrän puhrasta kultaa .

Motive ottaa koppia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti