sunnuntai 17. huhtikuuta 2016

Faber est suae quisque fortūnae


- Jokainen on oman onnensa seppä.

Opiskelijan arki näyttäisi olevan kiireistä aikaa...viime kirjoitus on elokuulta ja voi kuinka aika lentää. Arjen pienten tähtihetkien kirjaaminen tänne viikoittain tai edes kuukausittain ei näköjään ota onnistuakseen. Mutta jos edes silloin tällöin saa istahdettua alas ja kirjoitettua summa summarum tähtihetkistä niin olkoon se sitten niin.

Kevät on jo pitkällä näillä leveyspiireillä, leskenlehdet ja sinivuokot ovat tupsahtaneet maisemiin. Ja katupöly pöllyää oikein urakalla. Kuljin työharjoitteluun viisi viikkoa pyörällä ja hengityssuojaimelle olisi ollut käyttöä. Matkaa työharjoittelupaikkaan kertyi 7 km suuntaansa eli oikein hyvä arkiliikunnan annos tuli päivässä tehtyä. Aamupakkasessa viilettäminen pyörän selässä oli hyvä herätys päivään. 

Työharjoittelun suoritin Nokian terveyskeskussairaalan vuodeosastolla. Fysioterapeutin työn lisäksi moniammatillinen työskentely tuli tutuksi. Yhteistyö lääkärin ja muun hoitohenkilökunnan kanssa on tärkeää vuodeosastolla. Eikä tietenkään unohdeta potilaan ja omaisten kanssa tehtävää yhteistyötä. Parasta tässä työssä ovat konkreettiset tulokset, kun olet tehnyt itsesi tarpeettomaksi. Se tunne, kun potilas pääsee liikkumaan ihan itse ilman avustusta. Viisi viikkoa kului kuin siivillä ja työharjoittelu vahvisti jälleen ajatusta, että ihan oikealla alalla olen! 

Työharjoitteluiden myötä olen saanut syksyn ja kevään aikana tutustua mukaviin ja inspiroiviin ihmisiin. On hienoa nähdä ammattilaisia työssään ja heidän myötään opiskeluinto vain kasvaa. Jonain päivänä minäkin olen yhtä taitava fysioterapeutti. 

Vielä on muutama viikko kevään opintoja jäljellä eli koulunpenkille istahdan vielä hetkeksi ennen kesätöiden alkua. Kesäpäiviä rytmittää teho-osaston sihteerin arki, mutta eiköhän siinä lomassa ehdi myös akkuja lataamaan tulevaa varten. Syksyllä opiskelussa nääs puhaltavat uudet tuulet, kun siirryn opiskelemaan Pro-akatemiaan. Viimeiset puolitoista vuotta opiskelen fysioterapiaa projektien kautta ja niistä sitten syksyllä lisää. 

Positiivisella asenteella siis eteenpäin ja kohti unelmia, matkasta nauttien. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti