perjantai 10. lokakuuta 2014

Kiireistä opiskelijaelämää!

Hui, miten tuo aika rientää, kaksi kuukautta koulua takana ja uskomaton määrä tietoa pääkopassa tai ainakin on tullut siihen suuntaan, mutta osa tiedosta on viuhahtanut ohi niin nopeaa, ettei se ole mihinkään tietonystyrään kiinnittynyt... :D 

Tunne siitä, että on oikeassa paikassa on vain vahvistunut päivä päivältä. Ensimmäisten viikkojen väsymys on helpottanut, mutta tilalle on tullut jokaöiset unet koulusta ja lihaksista (milloinkohan näistä sitten pääsee eroon...).

Orientaatioviikkojen jälkeen päästiin "itse asiaan" eli varsinaisiin fysioterapia-opintoihin. Ensimmäisenä vuonna keskitytään terveen ihmisen liikkumiseen. Luodaan siis pohjaa, jonka perusteella virheasentoja ym. ongelmia voidaan myöhemmin etsiä/tutkia. Oma keho ja liikkuminen sekä liikkeen tunnistaminen eri lihaksissa on tullut tutuksi harjoitustunneilla sekä liikuntatunneilla (kyllä, meillä on liikuntaa kouluaineena :D). 

Harjoitustunneilla on tutkittu kanssaopiskelijoita, palpoitu (eli tunnusteltu) pinnallisia lihaksia ja luisia maamerkkejä (solisluu, lapaluu, lantion luut jne.) ja liikuntatunneilla on pilateksen, joogan ja kuntopiirin keinoin tutustuttu oman kehon toimintaan ja lihaksiin. 

Paljon on myös käytetty niitä kuuluisia istumalihaksia, erityisesti anatomian tunneilla. Näillä tunneilla on käyty ihmistä luu-luulta, lihas-lihakselta, nivel-niveleltä läpi kalvosulkeisilla (kuulostaa kivalta, eikö ;)?) Onneksi näiden tuntien vastapainoksi on viimeisen vuoden opiskelijoista kaksi pitänyt perjantaisin meille tulokkaille anatomian palpointi -tunteja, joissa on kerrattu ja luurangon avulla käyty läpi lihaksien lähtö- ja kiinnityskohtia. 

Suurena apuna opiskeluissa on ollut edellinen työni, jonka myötä sanasto on tuttua (enää on vain täytynyt opetella, että missä kohtaa kehoa tietämäni sanat sijaitsevat), mutta kyllä niissä silti urakkaa on ollu ja on edelleen. 


Ensimmäinen anatomian tentti oli ja meni. Tuloksia vielä odotellaan, että menikö läpi vai kutsuuko uusinta ;). Seuraava anatomian tentti on tulossa ja ahkera lukeminen on käynnissä ja jatkuu ensi viikolla, "itsenäisen työskentelyn viikolla" (jotkut voivat kutsua tätä myös syyslomaksi...). 

On opiskelujen ohella onneksi ehtinyt muutakin tehdä, kuin istua nenä kiinni kirjassa. Kiitos vapaiden viikonloppujen. Illanistujaisia on vietetty, after school/work punaviinilasillisia on juotu, on mökkeilty ja kerätty puolukat pakkaseen. Eikä ne normi liikunnatkaan ole pois viikko-ohjelmasta jääneet, zumbassa olen edelleen innoissani hyppinyt :D. Zumban lisäksi pari uutta lajia on lähtenyt kokeiluun, Flow-jooga ja taitoluistelu. Nämä ansaitsevat sitten ihan omat postauksensa, kunhan pääsen lajien saloihin syvemmälle :D.


Täytyy kirjoitella hieman useammin, jottei mene kilometripostauksen puolelle nämä jutut...(tätä juttua olis vaan jatkunut ja jatkunut ;)) 

Mukavaa viikonloppua ja täällä ainakin katsotaan tänään Vain elämää :D !

Bongasin yhdestä blogista pienen haasteen "Elämäni A:sta Ö:hön. Katsotaan milloin saan sen tänne kirjalliseen muotoon :D. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti